UNA HISTORIA DESDE EL CONFINAMIENTO: CAPITULO XX
Ellas se han ido a pasear al balcón y yo estoy sentado frente al ordenador tratando de inspirar un escrito para el Capítulo desde el confinamiento de hoy. Cerveza en mano están comentando lo hermoso que está el cactus que tenemos fuera, sobre el aparato del aire acondicionado.
–Esta grandioso—Dice una.
–Si, muy grande. Cada vez que lo miro me acuerdo de Rayo—Contesta la otra.
Rayo era un hámster que tuvo Andrea de pequeña y cuando murió la sepultura se la dieron en el tiesto de los cactus. Yo no pude asistir al sepelio porque estaba trabajando pero me tuvieron informado en todo momento, por WhatsApp. Por entonces el cactus era pequeño, como el hámster, nada que ver con ahora. Lo cierto es que pasa el tiempo y la conversación del balcón se va repitiendo, más o menos en los mismos términos, cada vez que sale el tema de la hermosura del cactus. A mí me pasa, cuando me tomo el gin-tonic al fresquito del balcón, me gusta mirarlo, no sé si a Rayo o al cactus, y confesarle algún que otro pensamiento que necesite nausear en el momento, ahora que ya son grandes y me entienden…
Cuando entran le digo a Andrea que me escriba un colaboración para el blog:
“RAYO”
El meu hàmster es molt suau , es de color blanc, es petit i una mica dolent . Ho mossega tot , li agrada jugar i esta tota la estona mossegant l’ escala , li agrada menjar .
EL HAMSTER
Aquests rosegadors solitaris, originaris del desert de Síria, són molt juganers i es mantenen actius tant de dia com de nit.
El daurat es el mes conegut, però hi ha races d’ altres colors, hàmsters pigmeus i fins i tot hàmsters de pèl arrissat.
La gàbia del confinament s’ ha de col·locar en un racó tranquil, a recer del fred i dels corrents d’aire, i ha de contenir encenalls de fusta , paper o retalls de roba perquè l’animal es pugui construir un niu. A més, com que als hàmsters els agrada amagar-se convé instal·lar-hi una caseta de plàstic o de terrissa.
TENIR UN HÀMSTER A CASA
És recomanable criar-ne i confinar només un, ja que dos hàmsters junts, tant mascles com femelles, tendeixen a barallar-se.
Al hàmster no li agrada que el molestin i pot arribar a mossegar fort, però si l’amo té paciència, es deixa domesticar de bon grat. Alimentar-lo és ben fàcil: menjar gra, llavors, fruites, verdura i carn cua, sempre en petites quantitats; en canvi, no suporta els aliments cuits.
FI
Andrea López – desembre 2006
Joan López – Abril de 2020
Comentaris