M’AGRADA LA CATALUNYA QUE FA CASTELLS

Els castellers formen part de la cultura catalana i són una tradició que ens ensenya la manera de ser de la gent d’aquest territori: és la genètica col·lectiva que aflora en forma de valentia davant les dificultats i el risc, de determinació per assolir objectius i prosperar, de col·laboració, de valors i germanor, de la cimentació forta i necessària per construir.  Abans d’alçar els pisos tots els presents s’impliquen en fer pinya per cimentar i assegurar. Després, comencen a enfilar-se els castellers, les persones més fortes són els pisos inferiors i pels seus cossos van escalant successivament la dels pisos superiors, fins que l’anxaneta, el més jove i valent de tots, aixeca el braç a dalt de tot del castell.

De vegades passa que el castell s’ensorra durant la construcció o en el moment de desmuntar-lo.  El que no passa mai, i és impensable en el si de la colla, és desistir d’intentar-ho, una i altre cop, fins aconseguir-ho.  Els catalans són gent valenta, treballadora, emprenedora, solidària, progressista i acollidora. Els catalans són bona gent! Cal cridar-ho perquè s’assabenti  tothom.

Fa quasi 50 anys els meus pares, dues persones també valentes i treballadores, també inconformistes, amb alés de prosperitat i dignitat, igual que moltes famílies d’arreu d’Espanya van arribar a Catalunya. Van fer pinya amb els catalans per construir plegats el país pròsper que avui dia som.

És hora de tornar a ser valents, de fer costat al poble català de l’esperit casteller que ara ens necessita. I ho hem de fer tantes vegades com calgui. Fem pinya!

Joan López